EEN JACUZZI BUBBELBAD AAN HUIS, WAT MOET U WETEN?

Wat is er nou fijner dan thuis genieten in een eigen Jacuzzi / bubbelbad? Met een eigen jacuzzi bubbelbad aan huis kunt u wanneer u maar wilt, optimaal genieten van een ware spa ervaring. Maar hoe komt u aan een fatsoenlijke Jacuzzi? Hoe werkt het met het onderhoud? En wat is nou eigenlijk het verschil tussen een bubbelbad, een hot tub, een whirlpool, een Jacuzzi en een spa? Belangrijke informatie die u voor het aanschaffen van een whirlpool spa moet weten, vandaar dat wij ze voor u op een rijtje hebben gezet!

Verschil whirlpool en Jacuzzi

Laten we beginnen bij de basisinformatie. U wilt een Jacuzzi in huis, maar hoe moet u dat “ding” eigenlijk noemen? Een alomvattende naam voor deze producten is spa. Spa kan gebruikt worden als verzamelnaam voor alle wellness onderdelen. Dus ook voor uw Jacuzzi / bubbelbad.

Jacuzzi is een woord dat bijna iedereen gebruikt. Best gek eigenlijk, aangezien Jacuzzi een merk is. Wel is dit geaccepteerd om te gebruiken om het product bubbelbad mee aan te duiden. Dit is een beetje net zoals iedereen het altijd over chocomel heeft in plaats van over chocolademelk.

De term “bubbelbad” spreekt behoorlijk voor zich. Het bubbelende effect komt door lucht dat via jets in de kuip, het water in wordt gespoten. Wanneer er via de jets water in het bad wordt gespoten om het draaikolkeffect te laten ontstaan, hebben we het over een whirlpool. Overigens bevatten whirlpools vandaag de dag vaak zowel water- als lucht jets.

Spreekt lekker relaxen in de hot tub u aan? Dat kan, maar als u het heeft over een “hot tub”, dan gaat het wel om een houten kuip die buiten wordt geplaatst. Deze werden vroeger verwarmd door te stoken. Dit zorgde ervoor dat er letterlijk een warm bad in een kuip ontstond, dus een “hot tub”.

Nu u het verschil weet tussen de verschillende baden is het van belang om te kijken wat er het beste bij uw wensen past. Gaat u voor een indoor spa ervaring of wilt u lekker in de tuin genieten van een bubbelbad / Jacuzzi?

Jacuzzi inbouwen

Een geliefde keuze rondom het laten aanleggen van een bubbelbad / Jacuzzi, is het laten inbouwen van het bad. Hiermee stapt u gemakkelijk in uw bubbelbad, zonder dat u op een ongemakkelijk trappetje moet klimmen en klauteren. Bent u dus van plan nog jarenlang gebruik te blijven maken van uw thuisspa? Dan is het laten inbouwen van een Jacuzzi een echte aanrader, zodat de drempel om erin te stappen letterlijk laag blijft.

Een ander voordeel van het inbouwen van uw bubbelbad is dat er geen onderhoud aan de omkasting van het bad nodig is. Wel moet er goed gekeken worden naar of reparaties mogelijk blijven. Wanneer u ervoor kiest om een Jacuzzi volledig in te bouwen, wordt dit een stuk lastiger. Ook moet er in Nederland goed naar de ondergrond gekeken worden. De grond in ons land is namelijk van klei, wat niet goed genoeg is. Kies voor een betonnen onderlaag of dikke stenen tegels als vloer, als u uw beoogde Jacuzzi / bubbelbad in de tuin wilt laten plaatsen.

Het mooiste is vaak om een constructie te bouwen rondom uw ingebouwde Jacuzzi. Dit kan een mooie houten vlonder of een ander verhoogd terras zijn. Hiermee blijft u toegang houden tot de technische ruimte van het apparaat en heeft u toch een makkelijke instap. Ook geeft dit extra ruimte om spullen zoals handdoeken en drinken op te plaatsen. Een echte aanrader dus.

Bubbelbad / jacuzzi in gebruik nemen

Om zo lang mogelijk van uw bubbelbad te kunnen blijven genieten, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Natuurlijk kan u het echte onderhoud uithanden geven aan specialisten in Whirlpool Spa elementen, maar zelf kunt u ook al veel onderhoud uitvoeren. Zo is het van belang om maandelijks de waterwaarden te controleren en de filters goed te reinigen. Wat u tot slot zelf moet bijhouden is het chloor. Het beste is om dit in de avond toe te voegen, zo kan het chloor zich goed verspreiden en is uw Jacuzzi in de ochtend weer helemaal klaar voor gebruik.

Voor de specifieke cijfers en tips verwijzen we u graag naar ons blog over het onderhouden van een jacuzzi.

Terug naar het overzicht

Een Jacuzzi bubbelbad aan huis, wat moet u weten?
ELOY AARTS