JACUZZI ONDERHOUD, HOE PAKT U HET AAN?

Jacuzzi onderhoud is van groot belang als u lang wilt genieten van uw thuis spa. Het onderhouden is niet de meest moeilijke taak, maar het wel een klusje wat u bij moet houden. In dit blog geven we handige tips over hoe u ervoor kan zorgen dat u jaren kan genieten van uw jacuzzi.

Jacuzzi zelf onderhouden

Misschien vraagt u zich af wat u zelf al doen aan Jacuzzi onderhoud. Nou, best veel! Zo is het van belang dat u maandelijks de filters goed reinigt. Haal hiervoor even de stroom van de Jacuzzi af, zodat u ongelukken voorkomt. Gebruik een speciale filterreiniger en zorg ervoor dat u de filters goed afspoelt met water, voordat u ze terugplaatst.

Ook moeten de waardes van het water goed zijn. Deze dienen maandelijks gecontroleerd worden. De waardes die het water moet hebben, liggen tussen de:

  • 7.2 en 7.6 (pH-waarde)
  • 3 en 5 ppm (chloorwaarde)
  • 80 en 120 (alkaliteit waarde)

Mocht er een of meer van deze waardes niet op peil zijn, dan is het belangrijk om onderhoudsproducten toe te voegen. Chloor is hierbij een belangrijke. Chloor heeft de tijd nodig om zich in het water te verspreiden, dus dit kan het beste ‘s avonds worden toegediend, zodat het even in kan werken. Verder dien je het water eens in de zoveel tijd compleet te vervangen, zo’n 1x per half jaar. Koppel de Jacuzzi af en laat hem leeglopen. Dit is meteen ook een goed moment om eens grondig de wanden schoon te maken. Door alles netjes bij te houden, blijft u het langst genieten van uw eigen home spa!

Jacuzzi laten onderhouden

Ook is het van belang om eens in de twee jaar een specialist op het gebied van Whirlpool spa’s eens grondig naar uw Jacuzzi te laten kijken. Zij controleren het geheel en geven tips over de onderhoud en het schoonmaken van de jacuzzi. Aarts Zwembadbouw is de deskundige partij die u hiervoor kunt inschakelen. Door de bovenstaande tips uit te voeren en onze specialisten eens in de zoveel tijd naar uw Jacuzzi te laten kijken, kunt u de levensduur van een thuis spa verlengen.

Jacuzzi inbouwen voor beperkt onderhoud

Het laten inbouwen van een Jacuzzi ontneemt al een gedeelte van het onderhoud. De omkasting van uw Jacuzzi is zo namelijk beschermd. Ook kunt u hiermee uw Jacuzzi mooi wegwerken. Zo kunt u er een houten vlonder omheen maken of een ander verhoogd terras waar u meteen spullen als handdoeken en eventueel drinken op kan zetten. Het is dus niet alleen mooier maar ook handiger.

Een ander groot voordeel van het inbouwen van jouw Jacuzzi is dat je niet meer gebruik hoeft te maken van het trappetje om in en uit de Jacuzzi te klimmen, wat uw Jacuzzi weer gebruiksvriendelijker maakt.

Wat verder nog belangrijk is om te weten over het inbouwen van een Jacuzzi, is dat dit niet op iedere ondergrond zomaar kan. Als u uw buiten Jacuzzi onderhoudsarm wilt maken, laten deze dan inbouwen en er een terras omheen maken. Hou er in dat geval dan wel rekening mee dat de ondergrond in Nederland vaak van klei is. Dit is niet hard genoeg. Stort dus beton of plaats dikke grote tegels als ondergrond! Op die manier legt u een stevige basis voor uw jacuzzi en voorkomt u groot jacuzzi onderhoud.

Twijfel je nou nog of een Jacuzzi het wellness element voor thuis is, waar u naar op zoek bent? Lees dan eens ons blog met weetjes over Jacuzzi’s / bubbelbaden voor thuis.

Terug naar het overzicht

Jacuzzi onderhoud, hoe pakt u het aan?
ELOY AARTS